Уперше в історії Єгипет бере участь в начаннях Sea Breeze

 

Представники Єгипту вперше в історії двосторонніх відносин з Україною беруть участь у багатонаціональних військових навчаннях Sea Breeze.

Про це повідомили у посольстві України в Каїрі в четвер, 1 липня.

“!Уперше в історії українсько-єгипетських відносин на запрошення української сторони участь у навчаннях Sea Breeze-2021 беруть участь як спостерігачі три старших офіцери військово-морських сил Збройних сил Єгипту”, – цитує диппредставництво “Укрінформ”.

Українські дипломати також додали, що африканські країни на навчаннях Sea Breeze-2021, окрім Єгипту, представляють також офіцери-спостерігачі збройних сил Марокко та підрозділи збройних сил Тунісу й Сенегалу.

Як інформувала “Новинарня“, 28 червня в Одесі відбулася урочиста церемонія відкриття українсько-американського навчання Sea Breeze – 2021, яке стало наймасштабнішим за всю історію його існування.
Маневри триватимуть з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах.

Довідково: 
Sea Breeze – міжнародні військові навчання, які проводять на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США. Україна надає військову та цивільну інфраструктуру чорноморського узбережжя, а США підтримують навчання фінансово.
У Sea Breeze беруть участь військові з країн чорноморського регіону, окрім Росії. Разом вони відпрацьовують маневри у морі та на суші.
Минулого року метою навчань “Сі Бриз” було підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС ЗС України, ВМС США, країн-членів НАТО та держав-партнерів під час виконання спільних завдань задля підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення стабільності в Чорноморському регіоні.

Читайте також:
Американські морпіхи, понад 30 кораблів, Bayraktar та інше: в Одесі спланували навчання “Сі Бриз-2021”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна