Іміджеві відео українських ССО про союзників роздратували кремлівських пропагандистів

 

Командування Сил спеціальних операцій Збройних сил України “роздратувало” двома своїми відео пропагандистів із російського телебачення.

Обидві ефектні відеороботи ССО стосуються співпраці ЗСУ із союзниками – Британією та Сполученими Штатами Америки.
Буквально за кілька днів після публікації відео на офіційних сторінках українських ССО, кремлівські пропагандисти “розкритикували” такий підхід.

Так, 17 червня пресслужба Командування ССО поширила відео, в якому нагадала, що ССО стоять пліч-о-пліч зі світовими партнерами і готові разом боронити суверенітет та територіальну недоторканість України. Дійові особи відео – український спецпризначенець, військові з Британії та Сполучених Штатів Америки. Відео знімали в різних містах України, фінальна сцена – у Києві біля Арки дружби народів.

“Україна й надалі залишається ціллю російської агресії. Україна не одна в боротьбі за незалежність. Сильна Україна – сильна Європа”, – каже український військовий.
“Велика Британія стоїть пліч-о-пліч з Україною та буде продовжувати цю підтримку”, – говорить англійською військовий із британськими знаками розрізнення на однострої.
Також іноземною звертається і військовий із американським шевроном: “США непохитно демонструють підтримку суверенітету та територіальної недоторканості України”.

“Ми разом стоїмо на захисті наших спільних цінностей”, – цю фразу кажуть й іноземні військові (з акцентом), і український армієць.

А вже 21 червня годинна програма “60 минут по горячим следам” на каналі “Россия 1” почалася із “обсмоктування” цього хвилинного відео від українських ССО.

Ведучий, зокрема, заявив таке (російською):

“Автори цього ролику стверджують, що з англійцями та американцями в них спільні інтереси. Тобто, вони спільно готові вбивати російських… Це так варто розуміти?“, – запитує ведучий, і в студії транслюють відео від українських ССО повністю.

Друге відео, від якого “підгоріло” в російських пропагандистів, стосується спільних тренувань Сил спеціальних операцій України, Великої Британії та США на британському есмінці Defender Королівського Військово-морського флоту. Маневри відбулися в Одесі, відео поширила пресслужба Командування ССО 22 червня.

І вже 23 червня та ж програма (“60 минут по горячим следам”) на каналі “Россия 1” знову почалася із “реклами” українських ССО – ефектне відео із навчань на есмінці російські пропагандисти транслювали повністю, скептично коментуючи одеські навчання.

Всі ці пропагадистські дії росіян відбувалися на тлі того, що 23 червня, в міноборони РФ заявили, що російські військові та прикордонники нібито відкрили “попереджувальний” вогонь і зробили “попереджувальне” бомбометання по курсу британського есмінця “Дефендер”.
Як стверджували у міноборони РФ, це сталося, коли есмінець проходив у Чорному морі біля берегів окупованого Росією Криму в районі мису Фіолент.

У російському відомстві заявили, що британський корабель нібито “зайшов у територіальні води РФ” та не реагував на попередження.
Пізніше стало відомо, що військового аташе Великої Британії у Москві викликали до міноборони РФ через цей інцидент.
У МО Великої Британії назвали повідомлення про обстріл есмінця “Дефендер” біля окупованого Криму дезінформацією РФ.

Читайте також:
ВВС показало кадри з британського есмінця Defender, який біля окупованого Криму переслідували кораблі й літаки РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна