З 2014 року мешканці ОРДЛО не отримали 90 млрд грн пенсій, – Мінсоц

 

Мешканці непідконтрольних українському уряду територій Донецької та Луганської областей з 2014 року не отримали щонайменше 90 млрд грн пенсій.

Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода” заявила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

“Розрахункова сума пенсійних виплат за період з серпня 2014 року по жовтень 2020-го складає майже 90 мільярдів… Це ті гроші, якби нічого не сталося, ми людям виплачували би пенсії. Але ж ми не знаємо, чи ті люди живі, де вони, хто вони. От це те, що я казала, що було до війни 1, 278 млн пенсіонерів в Донецькій і в Луганській областях. Але ми знаємо й іншу цифру, втрати надходжень до Пенсійного фонду внаслідок окупації окремих районів Донецької і Луганської областей також за період з серпня 2014 року по травень 2021 року. Це 141 мільярд гривень. Це втрати держави. І людські, і економічні”, – розповіла урядовиця.

Водночас у відповідь на питання про категорію людей, які раніше отримували пенсію, а тепер перестали, бо не можуть доїхати, міністр відповіла, що такої кількості немає.

Нагадаємо, Україна постійно виплачує пенсії 660 тисячам пенсіонерів, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Читайте також:
Шмигаль анонсував наступні етапи підвищення пенсій в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна