Україна виплачує пенсії 660 тисячам пенсіонерів із ОРДЛО

 

Україна постійно виплачує пенсії 660 тисячам пенсіонерів, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це заявила міністерка соцполітики Марина Лазебна в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“Я за те, що люди, які заробили свою пенсію в Україні, мають її отримати. А для цього нам треба для них спростити або надати умови і можливості. Тому сьогодні, наприклад, на двох КПВВ у “Щасті”та “Золотому” будуть відкриті такі центри обслуговування, ми вже знаємо, що там будуть обов’язково присутні працівники Пенсійного фонду. Якщо навіть ця людина сьогодні не входить в число цих 660 тисяч пенсіонерів, яким ми нараховуємо пенсії, значить вона зможе прийти і оформити”, – сказала урядовиця.

За словами Лазебної, якщо українському громадянину, який проживає в ОРДЛО, виповнилось 60 років, то йому для оформлення пенсії необхідно приїхати на контрольовану українським урядом територію.

“Це все залишається чинним, воно діє. Головне – щоби не були закриті пункти пропуску”, – сказала міністерка.

Нагадаємо, нещодавно Європейський суд з прав людини ухвалив рішення на користь України за позовом від групи пенсіонерів з Луганська, які не змогли добитися поновлення виплат пенсій на окупованій території та поскаржилися на порушення їхнього права на власність і права на справедливий суд.

Читайте також:
Мінсоц показав графік доплат і підвищення пенсій у 2021 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна