МКІП виключило російського артиста Кіркорова з “чорного списку”

 

Міністерство культури та інформаційної політики за поданням Служби безпеки України виключило російського співака Філіпа Кіркорова з переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Про це інформує пресслужба МКІП у неділю, 27 червня.

“Відповідно до нового листа Служби безпеки України, з проханням відізвати попередній лист щодо включення Філіпа Кіркорова до попереднього переліку осіб, що загрожують національній безпеці України, – МКІП виключає Кіркорова з цього списку”, – йдеться у повідомленні.

У міністерстві підкреслили, що обидва накази, як про включення, так і про скасування включення, видані на підставі відповідних листів СБУ.

Вони згідно до ст. 15 ЗУ “Про кінематографію” передбачають безумовність дій МКІП щодо включення чи виключення громадян іноземних держав з переліку осіб, що становлять загрозу національній безпеці.

“Включаючи чи виключаючи тих чи інших осіб з переліку, міністерство здійснює лише адміністративну технічну дію щодо оприлюднення у визначений законодавством спосіб рішення компетентних органів (у даному разі СБУ) щодо кваліфікування дій іноземних громадян, які призводять до їх включення до переліку осіб, що становлять загрозу національній безпеці”, – повідомляє МКІП.

Прикметно, що ні причини включення, так і причини виключення осіб зі списку СБУ у своїх листах до МКІП не зазначило.

Як писала “Новинарня“, 22 червня Міністерство культури та інформаційної політики за поданням СБУ включило російського співака Філіпа Кіркорова до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Підставою для внесення Кіркорова до санкційного списку стала його активна підтримка політики президента РФ Володимира Путіна та анексії Криму.

Читайте також:
Російський репер Моргенштерн позивається до СБУ

“Баста – путінська шістка”: у Києві виступив скандальний репер із РФ, що незаконно відвідував окупований Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна