“Баста – путінська шістка”: у Києві виступив скандальний репер із РФ, що незаконно відвідував окупований Крим

 

У п’ятницю, 25 червня, попри суспільний розголос і заклики скасувати захід, у Києві відбувся концерт репера із Російської Федерації Басти (Василя Вакуленка). Раніше йому був заборонений в’їзд в Україну через незаконне відвідування окупованого Криму.

Як передає “Новинарня“, перед виступом виконавця під “Стерео Плазою”, що на проспекті Валерія Лобановського, відбулася акція протесту проти проведення концерту.

Присутні тримали в руках плакати із написами: “Баста – путінська шестьорка”, “Баста фінансує російську армію”, “Баста підтримував окупацію Криму”, “Зеленський кришує рашистів?” та ін.

“Мітинг проти концерту Басти видався дуже… не велелюдним, скажімо так. Десь людей 10-20 прийшло. Половина з них встала з плакатами перед входами й скандує: “Баста – путінська шестьорка”, – розповів у фейсбуці журналіст Стас Козлюк.

Баста 1 Баста 2 Баста 3 Баста 8 Баста 4 Баста 9 Баста 10 Баста 5 Баста 7 Баста 6 Баста 11
<
>
Фото: Стас Козлюк/Facebook

Як інформувала “Новинарня“, громадянин РФ Василь Вакуленко (репер Баста) у 2015 році порушив встановлений порядок перетину державного кордону України під час поїздки в окупований Крим, давав там концерти і брав участь у зйомках фільму про Кримський міст.
Улітку 2017 року Баста планував концерти в Одесі й Києві, проти чого протестували громадські активісти. Попри скасування концерту в Одесі, росіянин зміг виступити в Києві. У вересні 2017 року Служба безпеки України заборонила Вакуленку в’їзд в Україну на три роки.
Однак 31 серпня 2020 року в Міністерство культури та інформаційної політики надійшов лист СБУ про зняття заборони на в’їзд Басти в Україну. СБУ не продовжила його “бан”, попри заклики політиків і громадських діячів.

Читайте також:
“Замість СБУ”: громадські активісти пропонують винагороду за інформацію про місце перебування репера Басти в Києві


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.