“Замість СБУ”: громадські активісти пропонують винагороду за інформацію про місце перебування репера Басти в Києві

 

Небайдужі громадяни пропонують винагороду на суму понад $1000 за інформацію про місце перебування в Києві російського репера Басти (Василя Вакуленка), аби його можна було передати СБУ й видворити з України.

“Отже, цей чорт в Києві. Він же давав концерти в окупованому Криму. Сьогодні його ледь не зловили на Хрещатику, але втік.
Там Сергій Стерненко пропонує ділитися з ним локаціями цього “кримнашиста” за винагороду. Добрі люди зловлять цього гуся і приведуть в СБУ, раз ті не справляються зі своїми обов’язками разом з прикордонниками.
Я досиплю скромних $200 за інфу, наприклад”, – написав у фейсбуці громадський активіст Роман Сініцин.

Раніше Сергій Стерненко повідомив, що “сумарно за інформацію про переміщення та перебування громадянина РФ Васілія Вакулєнка «Басти», який підтримує окупацію Криму та приїхав у Київ, небайдужі громадяни готові дати вже близько $1000”.

“Боюсь, так Баста скоро вже сам себе закладе і поїде в СБУ добровільно”, – пожартував Стерненко.

У коментарях до його допису користувачі продовжили додавати свої грошові пропозиції до винагороди за місце перебування росіянина.

Стерненко додав фото, з якого видно, що Баста біля військкомату в Севастополі пропагував призов до лав збройних сил Росії:

Як інформувала “Новинарня“, 3 травня стало відомо, що російський реп-виконавець Баста (Василь Вакуленко), якому раніше забороняли в’їжджати в Україну через незаконне відвідування окупованого Криму, перебуває в ресторані на Хрещатику.

У 2015 році Баста порушив встановлений порядок перетину державного кордону України під час поїздки в окупований Крим та давав концерти.

Улітку 2017 року Баста планував концерти в Одесі й Києві, проти чого протестували громадські активісти. Попри скасування концерту в Одесі, росіянин зміг виступити в Києві. Після цього, у вересні 2017 року, Служба безпеки України заборонила Вакуленку в’їзд в Україну на три роки.

31 серпня 2020 року в Міністерство культури та інформаційної політики надійшов лист СБУ про зняття заборони на в’їзд Басти в Україну. СБУ не продовжила його “бан”, попри заклики політиків і громадських діячів.

Як відомо з оголошень, на 25-26 червня 2021 року заплановані два концерти Басти в Києві, у залі StereoPlaza.

Читайте також:
Російського репера Морґенштерна включили до списку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна