Російський репер Моргенштерн позивається до СБУ

 

Російський виконавець Алішер Валєєв (Морґенштерн) позивається до Служби безпеки України щодо внесення його до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Як передає пресслужба Окружного адміністративного суду міста Києва в четвер, 17 червня, відповідний позов уже надійшов до суду.

“До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Алішера Морґенштерна до Служби безпеки України щодо внесення його до Переліку осіб, які створюють загрозу національний безпеці. Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом”, – йдеться у повідомленні.

Позивач просить ОАСК визнати протиправними дії СБУ стосовно підготовки документів та звернення до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо внесення громадянина Російської Федерації Алішера Валєєва (сценічне ім’я – Морґенштерн) до Переліку осіб, які створюють загрозу національний безпеці.

Також позивач просить визнати протиправним та скасувати наказ МКІП, датований квітнем 2021 року, про оновлення відповідного Переліку на підставі звернення СБУ та його оприлюднення на офіційному вебсайті, який доповнено особою Валєєва.

Окрім цього Морґенштерн просить ОАСК витребувати у Служби безпеки України постанову про заборону йому в’їзду в Україну.

Нагадаємо, 29 квітня 2021 року за поданням Служби безпеки України російського репера та музиканта Алішера Валєєва було включено до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці нашої держави.

Раніше Морґенштерн заявляв, що передумав їхати в Україну на гастролі. На початку літа у нього були заплановані концерти в Києві, Харкові та Запоріжжі.

23-річний уродженець Уфи Алішер Валєєв вважається одним із найпопулярніших хіп-хоп-виконавців у Російській Федерації.
Моргенштерн має епатажний вигляд – наприклад, татуювання “666” на обличчі. У своїх піснях традиційно для сучасного російського репу використовує чимало нецензурної лексики. Стиль, у якому Алішер Валєєв виконує більшість свої треків, називається “мамблінг” (“реп-бурмотіння”).
У ньому наголос робиться не на тексті, а на емоційності хіп-хопера.

Читайте також:
“Траур – просто показуха”: в Одесі у день жалоби виступив виконавець із РФ Морґенштерн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна