Російський репер Морґенштерн скасував концерти в Україні

 

Російський 23-річний репер Морґенштерн передумав їхати в Україну на гастролі. На початку літа у нього були заплановані концерти в Києві, Харкові та Запоріжжі.

Про це він заявив під час прямого ефіру на своїй сторінці в інстаграмі.

“Зараз ми взагалі не поїдемо, бо там починаються якісь штуки прикольні. І, схоже, знову переноситимуться концерти, бо більша частина артистів вже все перенесла. Мені страшно банально, я не обманюватиму. Мені страшно їхати”, – заявив репер.

Його концерти плануються в Києві, Харкові та Запоріжжі на початку літа. Квитки досі продаються. Зокрема, 3 червня запланований концерт у київському Палаці спорту. Ціна на найдорожчий квиток сягає п’яти тисяч гривень.

Згідно із щорічним рейтингом переглядів відео в Україні, який оприлюднив Google за підсумками 2020 року, інтерв’ю Морґенштерна російському журналістові й блогеру Юрію Дудю увійшло до топ-10 найпопулярніших відео, а дві пісні – до топ-10 музичних відео.

У грудні 2019 року його виступ в Одесі завершився скандалом через те, що виконавець вирішив вийти на сцену, попри оголошену жалобу через пожежу, яка сталася в Одеському коледжі економіки і забрала життя восьми людей. Моргенштерн назвав жалобні заходи “показухою”.

Тоді ж лунали заклики заборонити Морґенштерну в’їзд в Україну. На сайті українського президента навіть з’явилася відповідна петиція, яка, утім, набрала небагато голосів.

Справжнє ім’я Морґенштерна – Алішер Валєєв, він народився в Уфі, йому 23 роки.

Вважається одним з найпопулярніших хіп-хоп-виконавців у Росії. Моргенштерн має епатажний вигляд – наприклад, татуювання “666” на обличчі.
А у своїх піснях традиційно для сучасного російського репу використовує багато нецензурної лексики. Стиль, у якому Алішер Валєєв виконує більшість свої треків, називається “мамблінг” (“реп-бурмотіння”).
У ньому наголос робиться не на тексті, а на емоційності хіп-хопера.

Читайте також:
“Траур – просто показуха”: в Одесі у день жалоби виступив виконавець із РФ Морґенштерн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна