Російський артист Кіркоров потрапив до “чорного списку” МКІП і подякував за це чиновникам

 

За рекомендацією Служби безпеки України Міністерство культури та інформаційної політики 22 червня включило російського артиста Філіпа Кіркорова до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці нашої держави.

Про це в четвер, 24 червня, повідомляє “Укрінформ” із посиланням на пресцентр СБУ.

“Підставами для таких рекомендації СБУ стали неодноразові пропагандистські концерти та заяви Філіпа Кіркорова, в яких він висловлювався на підтримку анексії Криму Росією, а також наполягав на тому, що анексований півострів – це частина РФ. При цьому він регулярно виступав у АР Крим, в’їжджаючи на півострів поза українськими пунктами пропуску. У СБУ є докази, що Кіркоров свідомо заперечував територіальну цілісність та суверенітет України, а у своїх висловлюваннях виправдовував агресивні дії Російської Федерації”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема 18 березня 2021 року Кіркоров виступив у “Большом праздничном концерте в честь семилетия воссоединения Крыма с РФ”, який відбувся за участю президента РФ Володимира Путіна, тим самим підтримавши окупацію українськог опівострова.

У своїх заявах на цьому заході Кіркоров сказав, що Крим – це “його улюблене місце Росії”, а також вдався до низки інших пропагандистських висловлювань, які неодноразово робив раніше.

На своїх сторінці в інстаграмі Філіп Кіркоров уже виклав відеозвернення, де назвав заборону на в’їзд “абсурдом”.

“Внесення до “чорного списку” народного артиста України – це вже скидається на абсурд. Але у світі зараз такого багато. Деякі недолугі чиновники таким чином намагаються набрати собі бонусів, паразитуючи на лозунгах та націоналістичній пропаганді (…) Я навіть маю подякувати таким чиновникам, адже вони своєю дурістю допомагають мені стати ще популярнішим”, – вважає російський артист-пропагандист.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Филипп Киркоров (@fkirkorov)

Він також додав, мовляв, “тим, що відбулося, треба пишатися”, і заявив, що рішення щодо нього насправді пов’язане з “ненавистю до Росії”.

Читайте також:
Литва на п’ять років заборонила в’їзд Кіркорову за гастролі в Криму

Уродженець України ініціює в Ізраїлі заборону на виступи артистам із РФ, що незаконно відвідували Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.