Уродженець України ініціює в Ізраїлі заборону на виступи артистам із РФ, що незаконно відвідували Крим

 

Приватна асоціація акторів “Маген” хоче заборонити гастролі в Ізраїлі виконавцям і акторам із Російської Федерації, які незаконно відвідували окупований Крим.

Про це у неділю, 28 лютого, повідомило видання “Радіо Свобода”.

“Російські артисти порушують закони в одній країні та збагачуються в іншій. Вони приїжджають в Ізраїль і виступають наче й не було нічого, при цьому вони – пропагандисти окупації та крадіжки частини України”, – наголошує голова асоціації акторів “Маген” Дім Амор (Дмитро Штухін), уродженець українського Конотопа, ізраїльський репатріант.

Організація прагне, щоби російським артистам, які незаконно виступали на окупованому півострові, заборонили в’їзд в Ізраїль або гастролі в цій країні.

У стоп-листі – 59 співаків, акторів та шоуменів.

Серед них – відомі за межами Російської Федерації Філіп Кіркоров, Ольга Бузова, Лоліта Мілявська, Діма Білан, Валерія, Сергій Лазарєв, Поліна Гагаріна та Світлана Ходченкова.

Дім Амор, голова асоціації акторів “Маген” в Ізраїлі

Режисер Амор вирішив спершу через адвоката у Києві звернувся до Служби безпеки України.

На його думку, там мають розпочати кримінальне провадження щодо російських артистів, які приїжджали у Крим після анексії. Далі – ухвала українського суду. Якщо той визнає зірок правопорушниками, то асоціація акторів звертатиметься до міністерства внутрішніх справ та міністерства культури Ізраїлю.

Правоохоронці можуть заборонити в’їзд у країну певним людям, а мінкульт – відмовити в оренді державних майданчиків.

“Коли порушать кримінальну справу, ми перекладемо ці матеріали на іврит і завіримо в нотаріуса. Списки зірок передамо в МВС і будемо за місяць додатково повідомляти про ту людину, яка планує відвідати Ізраїль. Ми звертатимемось у театральні зали та міністерство культури, якщо ці артисти збиратимуть своїх глядачів на державних сценах. Також наша організація вже виділила гроші на кампанію, направлену на російськомовних ізраїльтян, щоби вони не купували квитки”, – розповів Дім Амор.

Читайте також:
Російській співачці Глюк’OZA на три роки заборонили в’їзд в Україну

Водночас продюсер і чоловік співачки Валерії Йосип Пригожин заявив, що ні він, ні його дружина нічого не порушували.

“Валерія тут до чого? Вона що, воєначальник, чи що? Вона що, міністр оборони? Вона – артистка! Вона виступати має всюди! Вони хочуть що, заборонити в’їжджати в їхню країну? Але вона туди майже не їздить. Вона приїжджає тільки відвідати мою маму. Тобто вони хочуть зробити мою маму нещасною, обезголовити мою матір. Єврейку, яка 30 років живе в Ізраїлі, яка не побачить свою невістку. Вони – цинічні мерзотники. Я їх не знаю, але вони цинічні мерзотники”, – сказав  Пригожин у коментарі “Радіо Свобода”.

Ймовірну заборону на в’їзд до Ізраїлю Йосип Пригожин назвав “обмеженням свободи”.

“Тоді, коли Крим став російським, як я можу туди не їздити? Хто мені може заборонити? Не забирайте у нас свободу! Мою свободу не забирайте! Нехай вони не сподіваються, і жодних кримінальних справ стосовно Валерії та Пригожина немає! Яка може бути кримінальна справа? Ми що, з гвинтівкою, чи що, ходили Крим брати?!”, – заявив продюсер.

Виконавиця Лоліта Мілявська, також уродженка України, потрапила до списку зірок, яким хочуть заборонити гастролі в Ізраїлі, проте вона має громадянство цієї країни.

“Завжди люди, обділені талантами, просувають себе методом Іуди. У ролі 30 срібняків виступає звичайний “поділ” території сцени після зняття обмежень. Глядач, що скучив за видовищами, має комусь віддати свій шекель за квиток. І зрозуміло, що конкурентів треба прибирати з ринку. Але, може, краще вдосконалюватися, придумати щось яскраве і нове? У людей, зайнятих справою, а не піаром, немає часу на інтриги! Хоча Жириновські, що епатують і хайпують на політичних ситуаціях, є в кожній країні”, – вважає Лоліта.

Адвокат Амора Олександр Августінов наголошує, що російські артисти вчинили кримінальні правопорушення – сприяли насильницькій зміні конституційного ладу, посягали на територіальну цілісність і недоторканність України. Спершу звернувся до СБУ, а коли там не відповіли, то пішов до суду.

“Ми вимушені самі звертатися в інші органи, аж до Ради національної безпеки та оборони України. Ухвалою суду СБУ буде зобов’язана відкрити кримінальне провадження”, – заявив Августінов.

Нагадаємо, нещодавно Литва на п’ять років заборонила в’їзд до країни російському виконавцю Філіпу Кіркорову за гастролі в окупованому Російською Федерацією Криму.

Як відомо, в Україні є власний перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Там – понад 170 людей.
Більшість складають громадяни Росії – актори, музиканти, режисери та продюсери, яким заборонений в’їзд до країни. Цей перелік частково збігається зі списком ізраїльської асоціації акторів.

Читайте також:
Суд у Києві скасував рішення СБУ про заборону в’їзду в Україну реперові, який вважає Крим Росією


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.