Мінкульт вніс російського музиканта Максима Фадєєва у “чорний список”

 

Міністерство культури та інформаційної політики повідомило про включення до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, громадянина РФ Максима Фадєєва.

Про це відомство повідомило в п’ятницю, 20 листопада.

“Відповідно до статті 15 Закону України “Про кінематографію”, МКІП здійснює дії щодо внесення змін до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. 11 листопада 2020 року до Міністерства культури та інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України щодо включення до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, громадянина РФ Максима Фадєєва”, – йдеться в повідомленні пресслужби.

Відповідним наказом МКІП від 19 листопада № 2319 російського музиканта було включено до переліку.

Як зазначається, процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством повноваженнями вирішувати “включати” чи “не включати” до списків МКІП не наділено.

Міністерство здійснює оприлюднення переліку і оновлення. Відомості в Переліку своєчасно та оперативно оновлюються, з ними можна ознайомитись на офіційному сайті Міністерства культури та інформаційної політики України в рубриці “ООС” підрубриці “Інформація”.

Як інформувала “Новинарня“, у травні 2020 року СБУ вже забороняла в’їзд до України музиканту Фадєєву.

Композитор і музичний продюсер Максим Фадєєв відвідував анексований РФ Крим. Зокрема, у червні 2017 року записав на півострові кліп із узбецько-американською артисткою Наргіз, що перебуває у базі “Миротворець”, також за порушення процедури перетину кордону України.

Читайте також:
Російському актору Кирилу Гребенщикову заборонили в’їзд в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна