У Латвії радіо оштрафували через інтерв’ю з Жириновським

 

Латвійський медіарегулятор оштрафував радіо Baltkom на вісім тисяч євро за інтерв’ю з російським політиком Володимиром Жириновським, який висловлював думки, що загрожують нацбезпеці Латвії.

Про це в середу, 4 листопада, поінформував сайт Delfi.

У передачі “Абонент доступний” політик висловлював сумніви в легітимності виходу Латвії зі складу Радянської Росії в 1920 році, заперечував окупацію Латвії і популяризував ідею створення Великої Росії, що розцінюють як загрозу Латвії та іншим колишнім республікам СРСР.

Голова Національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) Івар Аболіньш пояснив, що такі висловлювання загрожують національній безпеці Латвії. На ЗМІ лежить відповідальність за вибір гостя і за реагування на антидержавні висловлювання.

У передачах не повинні звучати заклики, які загрожують державній безпеці та громадському правопорядку.

Оскільки компанія Baltkom radio сама формує програму і ухвалює рішення про запрошення гостей, у неї була можливість забезпечити дотримання закону, вважає NEPLP.

Враховуючи, що передачу слухало досить велике число людей, порушення радіокомпанії оцінюється як істотне.

Нагадаємо, нещодавно Латвія заборонила канал Russia Today та закликала решту ЄС вчинити так само.

Читайте також:
Російський суддя назвав СРСР “незаконно утвореною державою”

Естонія звинуватила Росію у фальсифікації історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна