Зеленський припускає референдум щодо “стіни” з ОРДЛО

 

Президент Володимир Зеленський припускає, що у разі провалу переговорів про врегулювання конфлікту на Донбасі питання може бути винесене на всеукраїнський референдум.

Про це глава держави заявив в інтерв’ю журналістці Наталії Мосейчук на каналі “1+1”, яке вийшло в четвер, 24 червня.

На переконання глави держави, рішення про “стіну” у відносинах і комунікаціях з тимчасово окупованими територіями має ухвалити народ України.

“Якщо у нас не вийде будь-яких альтернативних домовленостей зі США, з Росією, окремо з Європою і паралельно “нормандський формат” – якщо все це не вдасться, то про “стіну” буде голосувати народ України”, – сказав президент.

Водночас він наголосив, що це складне питання: “Про Донбас, ту чи іншу ймовірну «стіну» – це точно непопулярно серед усього населення, тож ми хочемо повернути людей і території”, – заявив Зеленський та додав “якщо ми до цього дійдемо, я хочу, щоби люди дійсно зрозуміли, що це на багато років”.

Верховна Рада 26 січня 2021 року ухвалила Закон “Про всеукраїнський референдум“. Президент Володимир Зеленський 8 квітня підписав документ.

Читайте також:
“До Єрмака в СБУ нуль запитань”: Зеленський заявив, що сам розказав про “вагнерівців” Лукашенку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна