РПЦвУ приховує справжні причини смерті митрополита Митрофана в окупованому Луганську, – ЗМІ

 

Керівництво Російської православної церкви в Україні, ймовірно, приховує справжні причини смерті свого митрополита в окупованому Луганську Митрофана (Юрчука), який помер 18 червня. Одна із версій – вбивство п’яним працівником єпархії РПЦ в Україні в ОРЛО.

Про це інформує “Духовний фронт”.

Зазначається, що це випливає зі “свідоцтва” про смерть Юрчука, виданого на тимчасово непідконтрольній українському урядові території Луганщини, яку опублікував “Главком”.

Митрофан довідка про смерть 1 Митрофан довідка про смерть 2
<
>
Джерело: "Главком"

Раніше офіційно повідомлялося, що митрополит Луганський і Алчевський РПЦвУ Митрофан (Юрчук) помер 18 червня після перенесеної хвороби серця.

Проте в “довідці” вказано, що смерть настала через “закриту тупу травму голови з переломом кісток черепа та крововиливами під оболонки і в тканину головного мозку”.

Єпископ РПЦвУ Климент (Вечеря) прокоментував, чому в довідці про смерть йдеться про “смерть через тупу травму голови”, а про інфаркт – ні.

“Як повідомили близькі владики, під час серцевого приступу він впав зі сходів і отримав таку травму. Для мене як для громадянина України документи, які видаються на тій території, абсолютно не є документами. Думаю, що і для вас, і для мене вони не мають жодної сили в юридичному значенні”, – заявив архієрей РПЦвУ Климент.

Журналісти зазначили, що існує інша версія смерті – конфлікт Митрофана із п’яним працівником єпархії РПЦвУ в окупованому Луганську.

Нагадаємо, митрополита Луганського і Алчевського РПЦ в Україні Митрофана (Юрчука) поховали 21 червня в Києво-Печерській лаврі.
Луганський митрополит, який очолював відділ зовнішніх церковних зв’язків так званої “Української православної церкви Московського патріархату”, помер в окупованому Луганську на 59-му році життя.

Читайте також:
Оточення Зеленського погодило перевезення тіла митрополита Митрофана з Луганська до Києва і його похорон у лаврі, – Ковальов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна