Україна працює над зміною позиції нового уряду ФРН щодо поставок озброєння – Кулеба

 

Україна працює над тим, щоби новий уряд Німеччини змінив свою позицію щодо постачання озброєння нашій державі.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеб в ефірі програми “Свобода слова” в понеділок, 14 червня.

“Цей уряд вже не змінить свою позицію, але вже восени за результатами виборів в кінці вересня в Німеччині буде новий уряд. Ми працюємо над тим, щоб вже новий уряд змінив свою позицію з цього питання”, – сказав Кулеба.

Нагадаємо, Федеративна Республіка Німеччина 1 червня відкинула заклики до поставок зброї Києву після того, як президент Володимир Зеленський попросив Берлін підтримати Україну штурмовими гвинтівками, радіоустаткуванням і бронетехнікою.

Водночас після візиту до України в травні лідер німецької партії “Союз 90/Зелені” Роберт Габек заявив про підтримку надання нашій державі оборонної зброї.
Німецький політик уточнив, що “Зелені” є прихильниками пацифізму, однак коли справа доходить до самооборони, то “відмовити країні, яка піддалася нападу, не можна”.

За поточними рейтингами, “Союз 90/Зелені” має увійти до Бундестагу й уряду ФРН після парламентських виборів, що відбудуться 26 вересня 2021 року (наразі в “зелених” підтримка на рівні, або навіть перевищує рейтинг правлячого блоку ХДС/ХСС).
Згідно із опитуванням, опублікованим у квітні, за партію “зелених” готові голосувати 28% німецьких виборців, тоді як за “Християнсько-демократичний союз” – 21%.

Читайте також:
Німецькі “зелені” висунули кандидатку на федерального канцлера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна