Поставки зброї не допоможуть завершити війну на Донбасі, – МЗС Німеччини

 

Федеративна Республіка Німеччина у вівторок, 1 червня, відкинула заклики до поставок зброї Києву після того, як президент Володимир Зеленський попросив Берлін підтримати Україну штурмовими гвинтівками, радіоустаткуванням і бронетехнікою.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас, інформує Reuters.

“Я переконаний, що конфлікт (на сході України, – “Н”) може бути вирішений тільки політичними засобами“, – сказав Маас.

“Це залишиться орієнтиром нашої взаємодії з Україною, і жодних змін не буде: поставки зброї не допоможуть”, – додав глава МЗС Німеччини.

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю видання Frankfurter Allgemeine Zeitung заявив, мовляв, хоче, щоби Німеччина підтримала Україну поставками зброї.

За його словами, Україні потрібні ракетні катери, патрульні катери, штурмові гвинтівки, радіообладнання та броньована військова техніка.

“Габек це розуміє”, – сказав Зеленський, маючи на увазі заяву співголови партії “Союз 90/Зелені” Роберта Габека, який виступав за поставку в країну оборонної зброї після візиту в Україну.

Водночас офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт, коментуючи висловлювання Габека, заявив, що ФРН залишається вірна принципу заборони на поставки озброєння в регіони, де ведеться війна.

Читайте також:
Кандидатка у канцлери Німеччини від партії “Союз 90/Зелені” Бербок виступила за “діалог і жорсткість” з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна