Уряд ФРН відкидає ідею лідера партії “Союз 90/Зелені” Габека про допомогу Україні озброєнням

 

Уряд Федеративної Республіки Німеччина не надаватиме Україні озброєння.

Як передає Deutsche Welle, про це сказав речник уряду Штеффен Зайберт щодо позиції співголови партії “Союз 90/Зелені” Роберта Габека про доцільність надання Києву щонайменше оборонної зброї.

“Ми сповідуємо обмежувальну та відповідальну політику експорту озброєнь. Також щодо України, тому не надаємо дозволів для (експорту, – “Н”) бойової зброї”, – повідомив Зайберт.

За його словами, йдеться лише про уряд чинної каденції, й тут зміни позиції не буде.

Він також вказав на підтримку України з боку німецького уряду та на необхідності розв’язання конфлікту на Донбасі політичним шляхом.

Водночас речник німецького МЗС зазначив, що йому невідомо про актуальні запити від Києва про надання зброї.

Нагадаємо, після візиту до України лідер німецької партії “Союз 90/Зелені” Роберт Габек заявив про підтримку надання нашій державі оборонної зброї.
Німецький політик уточнив, що “Зелені” є прихильниками пацифізму, однак коли справа доходить до самооборони, то “відмовити країні, яка піддалася нападу, не можна”.

У квітні на тлі військової ескалації з боку Росії Київ звернувся до Німеччини з проханням надати озброєння для посилення берегової оборони. 

За поточними рейтингами, “Союз 90/Зелені” має увійти до Бундестагу й уряду ФРН після парламентських виборів, що відбудуться 26 вересня 2021 року (наразі в “зелених” підтримка на рівні, або навіть перевищує рейтинг правлячого блоку ХДС/ХСС).
Згідно із опитуванням, опублікованим у квітні, за партію “зелених” готові голосувати 28% німецьких виборців, тоді як за “Християнсько-демократичний союз” – 21%.

Читайте також:
У Німеччині екологи з NABU подали позов проти “Північного потоку-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна