Лідер німецької партії “Союз 90/Зелені” Габек підтримав надання зброї Україні

 

Після візиту до Києва лідер німецької партії “Союз 90/Зелені” Роберт Габек заявив про підтримку надання Україні оборонної зброї.

Про це інформує видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Габек відвідав Київ 24 травня. В Україні він зустрівся із президентом Володимиром Зеленським.

Німецький політик уточнив, що “Зелені” є прихильниками пацифізму, однак коли справа доходить до самооборони, то “відмовити країні, яка піддалася нападу, не можна”.

Роберт Габек також висловився щодо членства України в НАТО. З його слів, перспективу членства, яку альянс відкрив країні на саміті в Бухаресті ще в 2008 році, не слід “знімати з порядку денного”. Однак час для розгляду цього питання ще не прийшов.

Нагадаємо, у квітні на тлі військової ескалації з боку Росії Київ звернувся до Німеччини з проханням надати озброєння для посилення берегової оборони. 

За поточними рейтингами, “Союз 90/Зелені” має увійти до Бундестагу й уряду ФРН після парламентських виборів, що відбудуться 26 вересня 2021 року (наразі в “зелених” підтримка на рівні, або навіть перевищує рейтинг правлячого блоку ХДС/ХСС).
Згідно із опитуванням, опублікованим у квітні, за партію “зелених” готові голосувати 28% німецьких виборців, тоді як за “Християнсько-демократичний союз” – 21%.

Читайте також:
У Німеччині екологи з NABU подали позов проти “Північного потоку-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна