Генсек НАТО Столтенберг розповів, чого очікувати Україні від саміту Альянсу в Брюсселі

 

Лідери країн-членів НАТО на саміті у Брюсселі підтвердять свою прихильність політиці відкритих дверей та підтвердять євроатлантичні прагнення України.

Як повідомляє “Європейська правда” в п’ятницю, 11 червня, про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

“Я очікую, що лідери НАТО підтвердять політику відкритих дверей. Саміт продемонструє підтримку НАТО для Грузії та України та їхніх євроатлантичних прагнень. Фокус робиться на реформах і ми продовжимо допомагати їм у впровадженні цих реформ”, – сказав Столтенберг.

Він заявив, що Україна та Грузія два дуже цінних партнери, яким НАТО надає політичну і практичну підтримку.

“Важливо продовжувати зміцнення цього партнерства, не в останню чергу через те, що ці партнери стали об’єктом російської агресії”, – сказав генсек.

У вступному слові Столтенберг також сказав, що лідери обговорять на саміті “вплив на безпеку підйому Китаю і агресивної поведінки Росії, а також підтримку наших партнерів України і Грузії”.

Саміт НАТО відбудеться 14 червня у Брюсселі. Україна не запрошена на цей захід.

Читайте також:
Столтенберг поговорив із Зеленським про саміт НАТО та РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна