Україна вивела свій контингент у складі місії НАТО з Афганістану

 

Україна вивела з Афганістану своїх військовослужбовців, які брали участь в місії НАТО “Рішуча підтримка”.

Про це йдеться у заяві Генерального штабу ЗСУ у середу, 9 червня.

“100% особового складу українського національного персоналу у Місії НАТО в Афганістані “Рішуча Підтримка” повернувся в Україну у період з 1 по 5 червня 2021 року рейсом літака Повітряних сил ЗС України ІЛ-76МД”, – йдеться у заяві.

До складу місії НАТО в Афганістані входив 21 військовослужбовець Збройних сил України. Планове повернення відбулося відповідно до рішення НАТО щодо завершення діяльності місії, яке було ухвалене 14 квітня.

Основними завданнями українського національного персоналу були виконання обов’язків на посадах штабних офіцерів у штабі місії, ведення інженерної розвідки шляхів руху, об’єктів та місцевості, виконання заходів з протидії застосуванню саморобних вибухових пристроїв та знешкодження вибухонебезпечних предметів, чергування у складі сил зведеного загону швидкого реагування тощо.

Читайте також:
Українські Ан-124 вивозять військовий контингент ФРН із Афганістану. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна