Українські Ан-124 вивозять військовий контингент ФРН із Афганістану. ВІДЕО

 

Українські вантажні літаки компанії “Антонов” залучені до перевезення військової техніки Федеративної Республіки Німеччина з Афганістану.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони Німеччини.

Вантажний літак Ан-124 “Руслан” 18 травня перевіз два бойові вертольоти NH-90 з бази у Гіндукуші до Лейпцига. Рейс тривав десять годин, у першому рейсі з Афганістану він взяв на борт загалом 86 тонн.

Німецькі військові використовують у Гіндукуші шість таких вертольотів з листопада 2020 року і всі вони будуть перевезені до Німеччини. Вага NH-90 становить близько семи тонн, і це не проблема для Ан-124, який в ідеальних може перевозити до 120 тонн.

У Бундесвері заявили, що із цими рейсами “розпочалася вирішальна фаза виведення з Афганістану”.

“Це перший рейс сьогодні, але цього тижня ми очікуємо загалом одинадцять Ан-124”, – сказав представник німецьких ВПС в Афганістані.

Як інформувала “Новинарня“, Міністерство оборони Німеччини у середині квітня заявило, що військові ФРН планують більш швидке виведення з Афганістану, ніж планувалося раніше. 1100 німецьких військовослужбовців можуть залишити Афганістан вже до 4 липня.

Німеччина використовує українські літаки за програмою стратегічних авіаперевезень Strategic Airlift International Solution (SALIS) під егідою НАТО та Євросоюзу.

Програма забезпечує гарантований доступ до п’яти великих українських літаків Ан-124.  Контракт з Antonov Logistics також передбачає доступ до літаків Ан-22, Ан-225 “Мрія” та Іл-76.

Українські вантажні літаки минулого року активно використовувалися для перевезення медичних вантажів під час спалаху пандемії коронавірусу.

Читайте також:
США почали виведення своїх військових з Афганістану


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.