В Оманській затоці затонув найбільший корабель ВМС Ірану

 

Навчально-логістичний корабель Військово-морських сил Ірану Khark затонув в Оманській затоці біля берегів південного порту Джаск після пожежі.

Про це в середу, 2 червня, повідомляє агентство Tasnim з посиланням на військово-морські сили країни.

Зазначається, що під час навчальної операції в міжнародних водах загорілася одна з систем військового корабля. Пожежу намагалися згасити протягом 20 годин, однак вогонь поширився на різні частини судна, яке згодом затонуло.

У пресслужбі сказали, що після того, як на кораблі почалася пожежа, весь екіпаж судна евакуювали і доставили на берег.

ЗМІ повідомляють, що Kharg був найбільшим кораблем іранських ВМС. Він займався постачанням інших іранських кораблів в море, а також перевозив важкі вантажі і був стартовою точкою для вертольотів.

Довідково:
Відомо, що цей корабель з’явився у військово-морському флоті Ірану в 1984 році. Характерною його особливістю є наявність в кормі ангара для двох вертольотів і посадкового майданчика.
У 1993 році судно відправили на ремонт і модернізацію. Після цього Khark перейшов зі статусу “танкер” у “корабель забезпечення”. Також на ньому встановили системи озброєння. Khark часто використовується спільно з іншими кораблями під час морських походів.

Читайте також:
Під час навчань Іран випадково запустив ракету у власний корабель: 19 загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна