Антоненко прокоментував листування Дугарь і Зеленського

 

Військовий Сил спеціальних операцій та музикант, якого слідство обвинувачує в буцімто причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко вважає, що президент Володимир Зеленський розуміє, що ні він, Антоненко, ні Яна Дугарь, ні Юлія Кузьменко не причетні до справи Шеремета.

Про це військовий заявив у інтерв’ю виданню НВ, який опубліковане в понеділок, 31 травня.

“Я вже більш упевнений, що Володимир Олександрович чітко і точно розуміє, що ніхто з нас не причетний до цієї жахливої справи; що в момент ганебного збіговиська на чолі з [міністром внутрішніх справ Арсеном] Аваковим він просто був необізнаним, його якимось чином втягнули”, – сказав Антоненко.

Також, коментуючи заяву про листування президента з іншою обвинуваченою у справі Шеремета Яною Дугарь та слова Зеленського про те, що “якби я вірив, що ця дівчина має стосунок до вбивства, я би з нею не листувався”, Антоненко відповів таке:

“Президент має рацію. Я теж впевнений, що якби хтось із нас був причетний, з нами не було б жодних листувань. Президент зі мною не зв’язувався. Якщо він захоче зі мною поспілкуватися, я залюбки з ним зустрінуся, тому що є про що поговорити. Стосовно того, що він спілкується з Яною: я думаю, якщо б хтось із нас був до чогось причетний, таких листувань би не було”, – вважає Андрій.

На запитання журналістів про те, що Антоненко хотів би запитати в Зеленського, військовий висловився так:

“Давайте згадаємо, що на пресконференції 2019 року поліція показала йому матеріали справи. Він вийшов і сказав, що побачене ним означає, що ось-ось буде результат. Що йому тоді показували, якщо тоді з мене і з Юлії Кузьменко були зняті прослуховування, і ні я, ні Юля не входили до кола підозрюваних? Ось що цікаво. А ще б я нагадав йому, що він говорив, що треба знайти не “крайніх”, а замовників. Скільки ще, на його думку, Аваков буде безрезультатно шукати замовників, чіпляти на непричетних людей справи, щоб можна було вигнати його з посади міністра? Невідомо. І скільки часу ще йому відпущено, щоб дурити президента і народ, і чи здатний він узагалі когось відшукати разом зі своїм [заступником Антоном] Геращенком?”.

Як писала “Новинарня“, на пресконференції 20 травня Володимир Зеленський прокоментував справу щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, натякнувши, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відповість, якщо обвинувачення в цьому кримінальному провадженні не підтвердиться в суді. Також він засвідчив, що листується з обвинуваченою військовою Яною Дугарь.
“Я не хотів би багато коментувати з цього приводу. Я не втручаюся в діяльність правоохоронних органів, діяльність суду, але скажу вам відверто: я знаю детально, що відбувається. І мені не все одно. Якщо незаконно було засуджено цих людей… І те, що вони перебували за ґратами – мені не все одно. Доказів стовідсоткових ще немає про те, що вони невинні, і що вони винні – теж немає. І я не знаю, чи пробачить вона мені… От сьогодні зранку Яна Дугарь… ми переписуємося… Тобто мені не все одно, що з цими всіма людьми…” – сказав Зеленський.

Пізніше Яна Дугарь, яку обвинувачують у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, підтвердила, що справді листується з президентом Володимиром Зеленським.

Читайте також:
Порошенко сходив у гості до Андрія Антоненка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна