Активісти закликають відставити голову Чернігівської облради, яка нагородила грамотою “московського попа”

 

Громадські активісти закликають розпочати процедуру відставки голови Чернігівської облради Олени Дмитренко, яка нагородила почесною грамотою Мирона Ковалівського – священника українського представництва Російської православної церкви (так званої УПЦ МП), причетної до розв’язання війни проти України.

Про це повідомляє “Духовний фронт України”.

“Нагородження благочинного колишнього Городнянського району отця Мирона, який належить до так званої «Української православної Церкви», центр якої знаходиться в Москві, тобто в столиці країни агресора, головою облради – це рішення не просто помилкове. Це — рішення злочинне“, – наголошує активіст Олександр Ясенчук.

Він зауважив, що саме очільник Російської православної церкви, підрозділом якої є так звана “УПЦ МП”, патріарх Кирил, вигадав поняття “русскій мір” і постійно закликав “ставати на захист русского міра”.

Тож нагородження грамотою виборного органу протоєрея церкви, яка сприяла розв’язанню війни проти України – “це не просто дурість, а потурання агресору і відкат назад“, вважає активіст. За словами Ясенчука, “отець Мирон нічим не відзначився і нічого не зробив на користь розбудови Української держави”.

Активіст також зауважив, що голова Чернігівської облради Дмитренко (обрана від “Слуги народу” – “Н”) є кумою колишнього народного депутата й урядовця, екс-“регіонала” Миколи Рудьковського. Сама Дмитренко це підтверджує.

Рудьковський фінансує на Чернігівщині будівництво храму Лаврентія Чернігівського – святого, якого місцеві прихильники “русского міра” використовують для доведення єдності України і Росії, приписуючи йому слова про “Трійцю святу як єдність України, Росії та Білорусі”. Хоча такі “пророцтва” святого Лаврентія ставлять під сумнів навіть в РПЦ.

На думку чернігівських патріотів, такі дії Дмитренко мали б стати підставою для її відставки з посади голови облради.

“На сьомому році російсько-української війни керівництво Чернігівської обласної ради нагороджує грамотами представників релігійної структури з центром у Москві. Не українських священників-капеланів, не українських священників-волонтерів, яких десятки на Чернігівщині, а представників російської православної церкви – релігійної структури, яка проводить системну антиукраїнську діяльність”, – обурюється ветеран війни на Донбасі, колишній голова Талалаївської райдержадміністрації Чернігівської області Володимир Брюховецький.

“Будь-яка співпраця владних діячів з представниками агресора безумовно є проявом колабораціонізму. І ця співпраця має нести відповідні наслідки для кожного чиновника незалежно від посади. Від таких діячів влада має бути очищена”, – підкреслює ветеран.

Читайте також:
Нова кров у Припутнях: “тітушки” Московського патріархату побили священика ПЦУ. ВІДЕО

Олена Дмитренко. Фото: Суспільне

“Розпочати процедуру усунення Дмитренко з посади голови обласної ради” мешканцям Чернігівщини побажав і журналіст та громадський активіст Ростислав Мартинюк.

“Що примусило голову Чернігівської обласної ради Олену Дмитренко підписати грамоту одіозному московському попу Ковалівському? Від імені парламенту краю, де кожна ОТГ має загиблих на війні, яку привів сюди з Дарами Волхвів і поблагословив Московський патріархат… Кумівство з Рудьковським? Блюзнірство городнянської волонтерки, від імені якої зроблено це ганебне подання? Дружба з почесним громадянином Чернігова Полікопою, два сини якого роблять кар’єру у Москві?” – припускає журналіст.

“Отак воно й буде. Потихеньку, помаленьку. Під мантру «бог-один». Під звичку замовить похорон у дурного московита. Прийти на відкриття чергового московського блок-поста у рідному селі. Прогноїти серце і дати грамоту. Ой, головиха ти Дмитренко! Не дуріть Бога. Бо лихо вам буде”, – зауважує Мартинюк.

Читайте також:
На Чернігівщині УПЦ МП висвятила в єпископи сепаратиста, що брав участь в анексії Криму
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна