На Чернігівщині УПЦ МП висвятила в єпископи сепаратиста, що брав участь в анексії Криму

 

Кримський священик-сепаратист так званої УПЦ МП архімандрит Каллінік (Чернишов), який допомагав Росії в захопленні Криму, став єпископом в Ніжині.

Про це архієрей Православної церкви України Євстратій Зоря написав у неділю, 8 грудня, на сторінці у Facebook.

Дійство провели 8 грудня за участю предстоятеля Російської православної церкви в Україні митрополита Онуфрія в ніжинському Миколаївському соборі.

“Каллінік відомий тим, що активно сприяв окупації Криму Російською Федерацією навесні 2014 року. За що отримав нагороду від окупантів і нею дуже хвалився. Ще майже чотири роки тому в Лаврі його вибрали на “вікарного єпископа” в Крим, але через розголос в пресі досі побоювалися висвячувати, бо такого кандидата могли просто заарештувати, як пособника окупантів”, – розповів Євстратій Зоря.

Він додав, що рішення зумовлене теперішньою політичною ситуацією.

“І ось тепер вирішили, що “час прийшов”. Мабуть, з Росії дали добро, а тут на місці прорахували, що напередодні зустрічі в Парижі українська держава не захоче скандалу з Москвою”, – написав архієпископ.

Зоря також підкреслив, що поблизу Ніжина в 1663 році відбулося зібрання, описане згодом в історичному романі Пантелеймона Куліша “Чорна рада”.

“Мабуть, побоялися робити це в Києві, тому вирушили в козацький Ніжин. Ближче до Крут. Ближче до Батурина. Щоб не просто зробити відвертого пособника окупантів єпископом, а ще й при цьому демонстративно показати “хто в домі хазяїн”, – підсумував Зоря.

“Костянтин Чернишов – один із тих московських попів, який першим організував 2014 році склад зброї у церкві (в селі Уютноє). Ще тоді відначений місцевою кримською бандою як “ополченєц”. А в Україні внесений до списку сайту “Миротворець” – як посібник окупантів. З того часу не показував носа на материку – боявся арешту. Тепер ополченєц Костя нічого не боїться”, – зазначив блогер Леонтій Носенко.

Як писала “Новинарня“, у Запоріжжі затримали священика РПЦ з наркотиками.

Читайте також:
У Дніпрі священик з георгіївською стрічкою намагався втекти від поліції

Винника відправили у базу “Миротворця” за участь у російському флешмобі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна