Нова кров у Припутнях: “тітушки” Московського патріархату побили священика ПЦУ. ВІДЕО

 

У селі Припутні Ічнянського району невідомі побили священника Православної церкви України отця Леонтія (Пустовойта), призначеного настоятелем місцевої церкви, яка за рішенням суду перейшла з підпорядкування Московського патріархату до ПЦУ.

Про це “Новинарні” в неділю, 16 лютого, повідомив громадський діяч із Гетьманщини, вірянин ПЦУ, історик Ростислав Мартинюк. Він назвав нападників “тітушками”.

“Отець Леонтій прибув до церкви, переданої рішенням суду до складу ПЦУ, для проведення уставного богослужіння. У присутності московського попа на нього налетіли кримінальники й нанесли травми середньої тяжкості”, – розповів Мартинюк.

Активіст додав, що отця Леонтія побили біля ґанку церкви в присутності клірика Московського патріархату.

“Зараз отцю Леонтію наклали шви на рану, люди збираються дати відсіч московським бандюкам.

Підозри щодо організації бандитського нападу падають на ніжинського бізнесмена – фанатика РПЦ, чада єпископа Московської патріархії Климента (Олега) Вечері”, – зазначив Мартинюк у соцмережі, маючи на увазі неназваного прибічника митрополита Ніжинського і Прилуцького УПЦ МП Климента.

За його словами, за кілька днів до нападу, після остаточного рішення суду щодо передачі храму в Припутнях до ПЦУ на основі волевиявлення місцевої громади, в селі були помічені люди на дорогому позашляховику.

“За свідченням людей, бойовиків до Припутнів завезли ще два дні тому і вони жили у відлученого громадою московського попа”, – зазначив активіст.

Сам отець Леонтій (в миру – Леонід Іванович Пустовойт) на відео розповів, що громада в Припутнях перереєстрована вже в Помісній церкві, “маємо всі правовстановчі документи на руках, однак в храм увійти не можемо. Представники УПЦ МП спільно з кримінальними елементами перешкоджають волевиявленню місцевої громади, каже панотець.

Побитий отець Леонтій Пустовойт

Зі слів священника, він не намагався увірватися до храму, лише хотів виконати юридичні процедури, але був побитий на сходах церкви.

“Сліди їхньої “любові Христової” можете побачити на моєму обличчі”, – сказав о. Леонтій, продемонструвавши садна й синці на обличчі.

Відео:

Мартинюк принагідно нагадав, що місяць тому в Ніжині збори московського єпископату на чолі з главою РПЦ в Україні Онуфрієм “Березовським) “вчинили блюзнірські дії з “висвячення” фігуранта сайту “Миротворець”, активного колаборанта в Криму, бандита Костянтина Чернишова. Все це організував так само Олег Вечеря, єпископ РПЦ у Ніжині”.

“Зараз громадянин Вечеря активно роз’їжджає по південних районах Чернігівської області, посилюючи пропаганду “русского міра” та нетерпимість до канонічних православних християн”, – зазначив Мартинюк, додавши, що у вівторок Климента (Вечерю) “ждуть” у Бахмачі.

Ситуація на Чернігівщині свідомо розхитується агентурою РПЦ та наближеним до її структур криміналітетом. Напад у Припутнях – червона лінія, за якою має прийти відповідальність за релігійний екстремізм”, – наголосив Ростислав Мартинюк.

У фейсбуці він оприлюднив виписку з держреєстру про реєстрацію Свято-Різдво-Богородицької парафії ПЦУ в Припутнях.

Як відомо, протистояння навколо храму в селі Припутні, відомого з однойменного фільму, триває з 2019 року і вже супроводжувалася сутичками прибічників УПЦ МП та ПЦУ.

Після надання томосу ПЦУ до Помісної церкви перейшли майже 600 парафій Московського патріархату, однак у багатьох випадках цей процес супроводжується судовими процесами.

Читайте також:
На Волині священик УПЦ МП стрибнув із дзвіниці, щоб не здаватися поліції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна