Посольства Євросоюзу і США поговорили з Разумковим і ОП про судову реформу

 

Посольства Євросоюзу і США провели спільну зустріч щодо судової реформи з головою Верховної Ради та представником офісу президента і закликали українську владу виконати рекомендації Венеційської комісії.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на посольство США в Україні.

З українського боку в зустрічі брали участь спікер парламенту Дмитро Разумков та заступник голови офісу президента Андрій Смирнов.

Ключовими темами обговорення були реформа Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів та НАБУ.

“Ми продовжуємо закликати українську владу виконати зобов’язання і виконати рекомендацію Венеційської комісії про надання тимчасової, але переважаючої ролі незалежним експертам у цих органах… Це єдиний спосіб захистити від шкідливого впливу ці інституції, відповідальні за такі необхідні зараз судову та антикорупційну реформу. Тому що ці експерти не мають конфлікту інтересу, упереджень чи своїх завдань, окрім захисту суспільного інтересу”, – йдеться у коментарі.

У березні Україна звернулася до Венеційської комісії з проханням надання термінового висновку щодо законопроєктів, які стосуються процедури обрання членів Вищої ради правосуддя.

Венеційська комісія у своєму висновку, серед іншого, рекомендує віддати вирішальну роль у відборі міжнародним експертам.

У ЄС Україну закликали виконати ці рекомендації.

Читайте також:
Венеційська комісія оприлюднила висновок до закону про реформу КСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна