Морська піхота в 2021 році отримає снайперські системи Barrett MRAD, – Содоль

 

Морська піхота ВМС Збройних сил України планує в 2021 році отримати снайперські системи американського виробництва Barrett MRAD та низку інших розробок.

Про це заявив командувач морської піхоти генерал-лейтенант Юрій Содоль в інтерв’ю “Укрінформу”, яке опубліковане в п’ятницю, 21 травня.

“У рамках військово-технічної допомоги у 2021 році урядом США вже передані малі десантні засоби типу ZODIAK. Крім того, плануємо отримати снайперські системи Барет MRAD, прилади нічного бачення, тепловізійні приціли, а також антибатарейні радари”, – сказав Содоль.

Він нагадав, що у 2020 році українська морська піхота отримала малогабаритні засоби протидії БпЛА, сотні одиниць радіостанцій КХ/УКХ діапазону, підсилювачі потужності, пульти дистанційного керування, апаратури внутрішнього зв’язку та комутації виробництва HARRIS, малогабаритні установки для постановок перешкод та комплекти медичної допомоги для бойових медиків.

Содоль також повідомив, що було проведено підготовку особового складу окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського в рамках операції UNIFIER, низку конференцій та зустрічей, присвячених розвитку української морської піхоти й участі наших військовослужбовців у міжнародних навчаннях “Сі Бриз-21” та “Еджайл Спіріт-21”.

Крім того, десантно-штурмова рота окремого батальйону морської піхоти залучалась до бойового чергування у складі багатонаціональної тактичної групи “Хелброк”.

Читайте також:
Виробництво України: для снайперів ЗСУ закупили нові набої калібру .308 Winchester

Три роки ССО ЗСУ: на 100% замінено радянські гвинтівки, і не тільки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна