Виробництво України: для снайперів ЗСУ закупили нові набої калібру .308 Winchester

 

Для оснащення снайперів, які озброєні новими вітчизняними гвинтівками, Міноборони почало закуповувати й вітчизняні набої .308 Winchester (7,62×51 мм НАТО).

Про це повідомив у інтерв’ю агентству “Армія інформ” начальник снайперської служби Збройних сил України.

“З цього року почали поставляти боєприпаси виробництва України. Зокрема, заводу «Зброяр». Вони пройшли випробування патрона в 308-му калібрі – і їх почали закуповувати”, – сказав начальник снайперської служби ЗСУ (інкогніто).

Як пише “Український мілітарний портал”, раніше такі позиції закривали волонтери й компанії-меценати.

Тепер виробництво налагоджено на підприємстві, що також постачає до війська снайперські гвинтівки UAR-10 (Zboyar Z-10) у калібрі .308 Win, а також американські SAVAGE і BARRETT у більших калібрах (.338 LM та .50 BMG).

.308 Winchester — унітарний гвинтівковий набій без закраїни з гільзою пляшечної форми, на основі якого був створений військовий набій 7,62×51 мм НАТО.

Окрім закупівель гвинтівок державою, також здійснюється волонтерська допомога від приватних осіб та компаній.

При цьому переозброєння армії гальмується через бюрократичні процедури.

“Застарілу «паперову систему» слід міняти. Наприклад, нам поставляють вітчизняні снайперські гвинтівки UAR 10. Випробування їх провели ще у 2016 році, а гвинтівки отримали лише нині. І це при тому, що всі були зацікавлені в поставках й не сиділи склавши руки. І виробники, і армія. Але з нашими керівними документами ця справа розтяглася на три роки. Це не саботаж, це така система”, – сказав “головний снайпер” ЗСУ.

Читайте також:
В окупований Донецьк прибули снайпери з РФ, щоби нищити камери спостереження ОБСЄ, – ООС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна