До ОАСК надійшов позов від адвоката Чауса до ДБР

 

До Окружного адміністративного суду надійшов позов від адвоката екссудді Миколи Чауса до Державного бюро розслідувань.

Про це інформує “Радіо Свобода” з посиланням на пресслужбу ОАСК.

“До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов адвоката Алли Сабадин в інтересах Миколи Чауса до Державного бюро розслідувань”, – йдеться в повідомленні.

В ОАСК додали, що суд відкрив провадження в адміністративній справі.

“Суд розгляне вказану адміністративну справу за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі”, – зазначили в суді.

ОАСК 22 квітня повідомив, що отримав позов проти Державного бюро розслідувань з вимогою надати відомості про кримінальну справу щодо колишнього судді Миколи Чауса, який нещодавно зник.

Позов містить вимогу визнати протиправною “бездіяльність ДБР” щодо неналежного, на думку автора, розгляду запиту адвоката Чауса про надання інформації.

“Позивач, зокрема, просить суд зобов’язати Державне бюро розслідувань надати вичерпні відомості про повний перелік кримінальних проваджень, за якими до ЄРДР внесені відомості про вчинення Миколою Чаусом, кримінальних правопорушень, які розслідуються ДБР, а також коли саме, за якими номерами, щодо яких обставин та за якою кваліфікацією внесені відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 17 травня з’явилося відеозвернення, в якому викрадений 3 квітня у Кишиневі Микола Чаус заявляє, що готовий дати свідчення, а викрадення начебто інсценував заради безпеки.
19 травня суддя-втікач записав нове відеозвернення, де анонсував передачу доказів його нібито викрадення, яке було в 2016 році.

Читайте також:
Профільний комітет Ради підтримав законопроєкт про ліквідацію ОАСК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна