Український фільм здобув перемогу на кінофестивалі у Празі

 

Стрічка української режисерки Аліни Гордової “Цей дощ ніколи не скінчиться” (This Rain Will Never Stop) визнана найкращим фільмом правозахисної тематики на 23-му міжнародному фестивалі документальних фільмів “Один світ”.

Про це повідомив офіційний сайт кінофестивалю.

Фільм розповідає про долю Андрія Сулеймана, чоловіка родом із Луганщини, який вирушає до Сирії, щоб нав’язати контакти з родичами свого батька, сирійського курда. Однак без рідного дому його життя не складається. Андрій повертається в Україну і вступає добровольцем до лав місцевого відділення “Червоного хреста”.

Всього у програмі фестивалю “Один світ” було представлено 101 фільм із 50 країн світу.

У листопаді 2020 року стрічка “Цей дощ ніколи не скінчиться” також здобула нагороду в категорії “Перша поява” на найпрестижнішому європейському фестивалі документальних фільмів IDFA в Амстердамі та на фестивалі Festival dei Popoli у Флоренції в категорії “Найкращий повнометражний фільм”.

Читайте також:
Стрічка української режисерки перемогла на престижному італійському фестивалі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна