ВМСУ цьогоріч отримають перший комплект турецького БПАК Bayraktar, – Неїжпапа

 

Військово-морські сили України цього року отримають перший комплект безпілотного комплексу Bayraktar, який застосовуватиметься як у Чорному, так і Азовському морях.

Про це під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Безпека країни” у середу, 12 травня, повідомив командувач ВМС контрадмірал Олексій Неїжпапа.

“Військово-морські сили, як і інші види/роди військ Збройних сил, як і весь цивілізований світ, переходять на безпілотні технології. Це крок вперед. І в цьому році у складі ВМС ми будемо мати перший комплект безпілотного комплексу Bayraktar, який буде застосовуватись як в Чорному, так і Азовському морях в інтересах як надводних сил, так і морської піхоти. В подальшому ми плануємо закупати в інтересах ВМС безпілотні протимінні системи, які дуже оптимальні і по ціні, і по ефективності застосування”, – заявив Неїжпапа.

Він наголосив, що надалі приділятиметься більше уваги безпілотним можливостям Військово-морських сил ЗСУ.

Читайте також:
Українські “Байрактари” відпрацьовують навички управління над Тендрівською косою

Bayraktar здійснив перший виліт над Донбасом, – нардеп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна