Укравтодор оперативно відбудує міст, що обвалився на Львівщині

 

Міст через річку Західний Буг поблизу села Гайок Кам’янка-Бузького району на автомобільній дорозі Н-17 Львів – Радехів – Луцьк, який обвалився, відбудують оперативно та якісно.

Про інформує пресслужба Державного агентство автомобільних доріг (Укравтодор).

Як зазначається, міст був збудований у 1960 році і відтоді жодного разу капітально не ремонтувався. Останні п’ять років споруда перебувала у передаварійному стані.

Минулого року міст було включено до списку Національної програми відновлення мостів, відповідно реконструкція була запланована на цей рік. Роботи мали розпочатися вже у найближчі місяці.

У 2020 році Служба автомобільних доріг у Львівській області провела тендер на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Переможцем тендеру стала компанія ТОВ “СІНК ПЛЮС МІКК”. Орієнтовна вартість реконструкції складає 74 млн грн.

“Проєкт реконструкції вже найближчим часом буде представлено технічній раді Укравтодору та секції 5 ДерждорНДІ. Вже після цього буде оперативно визначено підрядника й у максимально короткі терміни розпочнуться будівельні роботи”, – наголошують в Укравтодорі.

В агентстві також нагадали, що минулого року була подібна ситуація, коли через обвал мосту дорожники оперативно збудували новий. Йдеться про міст через річку Чортомлик на трасі Н-23 Кропивницький – Запоріжжя у Дніпропетровській області. За сім місяців переправу було повністю відновлено.

“Аналогічно буде реконструйовано переправу через Західний Буг: оперативно та якісно”, – стверджують в Укравтодорі.

Сьогодні вже організовано об’їзд мосту, який обвалився на Львівщині. Напрямок зі Львова – потрібно доїхати до міста Кам’янка-Бузька, там здійснити поворот ліворуч і рухатись у напрямку міста Великі Мости. Далі дорогою Р-15 до Червонограда, а звідти дорогою Т-14-10 до Радехова. У зворотному напрямку діє аналогічна схема руху.

Джерело: Укравтодор

Нагадаємо, на автодорозі Львів-Радехів-Луцьк 3 травня обвалився міст через річку Західний Буг. 

Читайте також:
На Львівщині нардеп Дубінський спричинив ДТП, виїхавши на зустрічну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна