Кримській єпархії ПЦУ цьогоріч не передадуть Благодатний вогонь, – митрополит Климент

 

Цього року не очікується передача Благодатного вогню з Єрусалима в парафії Кримської єпархії Православної церкви України.

Про це в понеділок, 26 квітня, повідомив архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент у коментарі виданню “Крим.Реалії”.

“Коли в Крим кілька років поспіль передавався Благодатний вогонь, це була ініціатива і бажання голови (на той момент – Н.) Херсонської ОДА Андрія Гордєєва. Він ініціював, він закуповував спеціальні лампади, які було дозволено везти в літаку, він усе організовував на адмінкордоні, і тому це було сплановано, відпрацьовано і все було зроблено системно. Після того, як Гордєєв перестав бути головою адміністрації, ця тема зів’яла, згасла і більше після нього ніхто вже не передавав Благодатний вогонь до Криму. Це пов’язано з логістикою, з безпекою, дуже багато служб були задіяні, щоб цей вогонь доставити до адмінкордону, потім увійти в цю прикордонну територію, де посилені заходи безпеки, потім моя зустріч, потім моя логістика від адмінкордону в Сімферополь, дуже багато працювали і служб, і людей, щоб усе це сталося, зараз такого немає”, – сказав Климент.

Він також зазначив, що в храмах Кримської єпархії ПЦУ у Вербну неділю 25 квітня пройшли служби. За його словами, на службі в храмі ПЦУ в Євпаторії були присутні близько пів сотні людей, а в Кафедральному соборі святих рівноапостольних Володимира та Ольги в Сімферополі ПЦУ на службу за день прийшло кілька сотень людей.

Востаннє передача Благодатного вогню з Єрусалима через адмінкордон з материковою Україною в анексований Крим відбулася в 2019 році.

Читайте також:
ПЦУ проситиме про санкції щодо Росії за знищення церкви Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна