США почали виведення своїх військових з Афганістану

 

Збройні сили США почали евакуацію з Афганістану деяких своїх баз.

Як повідомляє Khaama Press, про це на пресконференції в неділю, 25 квітня, заявив командувач силами США і НАТО в Афганістані Скотт Міллер.

За його словами, всі американські бази в країні будуть передані афганським силам.

У найближчі два тижні США мають намір передати афганцям три бази й один аеродром.

Як сказав Міллер, американці покинуть Афганістан, попри невизначеність щодо мирної угоди між сторонами конфлікту в цій країні. Командувач закликав рух “Талібан” знизити рівень насильства.

Нагадаємо, у квітні президент США Джо Байден оголосив, що з 1 травня США почнуть виведення військ з Афганістану і виведуть контингент до 11 вересня. Військові, необхідні для охорони американського посольства у Кабулі, залишаться там і після 11 вересня.
Представники руху “Талібан” пригрозили відновити бойові дії проти іноземних військ в Афганістані, якщо військові США не вкладуться в термін відходу з цієї країни.

Читайте також:
США й Талібан підписали історичну угоду для припинення війни в Афганістані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна