Німеччина та США узгоджено виведуть свої війська з Афганістану

 

Міністр оборони Німеччини Аннеґрет Крамп-Карренбауер оголосила, що Бундесвер вийде з Афганістану у вересні 2021 року. Заява прозвучала на тлі планів США вивести свої війська з країни до 11 вересня.

Про це інформує  Deutsche Welle.

“Ми завжди говорили, що заходимо разом і виходимо разом. Я виступаю за упорядковане виведення військ і очікую, що ми вирішимо це сьогодні (в НАТО)”, – сказала міністерка оборони ФРН німецькому телеканалу ARD.

Рішення НАТО щодо цього ухвалять після спеціального засідання так званої “четвірки” – міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, Британії і США.

Ймовірно, Британія візьме приклад із США і виведе своїх приблизно 750 військових.

Видання The Times з посиланням на джерела пише, що британським військовим було би складно без американської підтримки, адже вони опираються на бази США та інфраструктуру.

Нагадаємо, через 20 років після терактів 11 вересня 1300 німецьких військових все ще перебувають в Афганістані. Німеччина бере участь в місії під керівництвом НАТО з навчання афганських національних сил оборони.

Сьогодні в цій країні перебуває близько 2500 американських військових. Це є найменшою кількістю за майже 20 років.

Читайте також:
В Афганістані збили військовий гелікоптер Мі-17, дев’ятеро загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна