“Російсько-окупаційні мавпи, відзначаючи День космонавтики…”: 10 огшбр описала бої за день, коли загинув Ярослав Карлійчук

 

З початку доби 12 квітня ворог на ділянці фронту в районі Горлівки на Донеччині застосував для масованих обстрілів повну лінійку озброєння – від снайперської зброї до гармати БМП і важких мінометів калібру 120 мм.

Про це йдеться в дописі на фейсбук-сторінці 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ, у якій внаслідок обстрілів цього дня загинув один воїн.

“Сьогодні, відмічаючи Всесвітній день космонавтики, російсько-окупаційні мавпи, мабуть, хильнувши зайвого, вирішили раптом згадати, що російський господар напакував їх достатньою кількістю зброї, та вирішили відмітити свято. Внаслідок чого вони застосували по позиціях бригади озброєння, яке не заборонене Мінськими домовленостями (але ж є безумовне припинення вогню з 27 липня, пам’ятаєте?), так і озброєння, яке є забороненим та має бути відведене від лінії фронту на велику відстань”, – ідеться і повідомленні “десятки”.

“За день ворог двічі використав снайперську зброю, шість черг великокаліберного кулемета, два постріли РПГ, 13 пострілів СПГ, випустив 10 гранат АГС, здійснив три постріли з БМП-1 та провів дистанційне мінування шістьма мінами ПОМ-2 “Отек”. І наостанок – застосували міномети калібром 82 мм, випустивши 15 мін, та міномети калібром 120 мм, випустивши 28 мін”, – перелічили в бригаді.

За підрахунками “едельвейсів”, станом на 21-шу годину на їхній ділянці фронту ворог вчинив 10 обстрілів.

У бригаді підтвердили, що “від підступних, підлих дій ворога загинув Воїн” 10 огшбр, але, за своєю традицією, пообіцяли назвати його в день поховання.

Раніше особу загиблого “едельвейса” назвала Чернівецька облрада: це Ярослав Карлійчук із Буковини.

“Ми хочемо підкреслити, що до тих пір, поки російські нешановні куратори будуть присутні на теренах України, будь-які домовленості з ними приречені на поразку. Лише після того, як нога останнього окупанта в паніці збіжить з України, можна лише буде розмовляти та домовлятись з кимось”, – заявили в “десятці”.

“Ми готові до всього. Ми стійко захищаємо Державу. І не зупинимось ні перед чим. Вірте нам, ми не підведемо. Україна – понад усе! Слава Україні!” – резюмували “едельвейси”.

Сьогодні, відмічаючи Всесвітній день космонавтики, російсько-окупаційні мавпи, мабуть, хильнувши зайвого, вирішили…

Опубліковано 10 Гірсько- Штурмова Бригада Понеділок, 12 квітня 2021 р.

Як відомо, 10-та гірсько-штурмова бригада виконує бойові завдання в районі окупованої Горлівки – біля Південного, Шумів тощо. З початку березня внаслідок бойових дій загинули вже вісім воїнів “десятки”.

Читайте також:
На Донеччині Зеленський вручив нагороди бійцям 10 огшбр. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна