На Донеччині Зеленський вручив нагороди бійцям 10 огшбр. ФОТО

 

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Донеччину в четвер, 8 квітня, особисто вручив ордени та медалі військовим 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, яких було нагороджено напередодні.

Про це інформує пресслужба 10 огшбр у фейсбуці.

“Вчора ми стали свідками того, що справедливість існує. Вчора ми впевнились в тому, що все можливо, і державними нагородами заохочують тих, хто на це заслуговує. Президент особисто вручив Орден Богдана Хмельницького 3 ступеня нашим військовим: медику – сержанту Світлані Земліній і старшому лейтенанту Сергію Воху, орден “За мужність” 3 ступеня – сержанту Олексію Косташику, медаль “За військову службу” і дві – “Захиснику України”, – йдеться в повідомленні.

Світлана Замліна 10 огшбр 1 10 огшбр нарогоди 2 10 огшбр нарогоди Зеленський на Донеччині ООС 3 10 огшбр нарогоди 4 10 огшбр нарогоди 6 10 огшбр нарогоди 5 10 огшбр нарогоди 7 10 огшбр нарогоди 8 10 огшбр нарогоди 10 10 огшбр нарогоди 9 10 огшбр нарогоди 11 10 огшбр нарогоди 12
<
>
Фото: пресслужба 10 огшбр

Зокрема офіцерський орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня отримала 24-річна старший бойовий медик гірсько-штурмової роти “десятки” Світлана Земліна, яка під ворожим вогнем рятувала поранених біля Шумів і була представлена до нагородження.

Нагадаємо, 7 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ “Про відзначення державними нагородами України”, відповідно до якого було нагороджено 62 військовослужбовців ЗСУ, із них 13 – посмертно.

8 квітня глава держави під час робочої поїздки в зону ООС відвідав позиції в районі села Шуми на Донеччині, де за останні тижні загинули шість українських воїнів, та побував “за 80 метрів від противника”.

Читайте також:
Зеленський на передовій: Пам’ятаємо кожного загиблого воїна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна