Росія вимагає від України та НАТО “припинити русофобську кампанію”

 

Роcійська Федерація закликала Україну і країни НАТО припинити “нагнітати напружену ситуацію на Донбасі і утриматися від дій, які можуть призвести до дестабілізації ситуації в регіоні”.

Про це в четвер, 8 квітня, повідомляє пресслужба МЗС РФ.

“Закликаємо Україну і країни НАТО припинити русофобську пропагандистську кампанію, яка доходить до істерики, зупинити військові приготування і нагнітання напруженості в Донбасі та утримуватися від дій, здатних привести до дестабілізації ситуації на сході України”, – йдеться в заяві.

У російському МЗС також заявили, що Київ “продовжує стягувати до лінії зіткнення на Донбасі нові сили та озброєння і порушувати режим припинення вогню”.

“Одночасно відбувається нарощування активності збройних сил країн НАТО на території України та в Чорному морі в безпосередній близькості від російських кордонів”, – йдеться в заяві.

Нагадаємо, напередодні в Кремлі відреагували на заяву президента України Володимира Зеленського щодо необхідності вступу країни до НАТО для врегулювання проблеми Донбасу і заявили, що для мешканців окупованих територій це “глибоко неприйнятно”.
Раніше Зеленський сказав під час розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, що найбільш актуальним питанням для Києва є набуття Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ).

6 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг подзвонив президенту України Володимиру Зеленському на тлі нарощування Росією військової міці на кордонах.

За словами головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака, станом на 30 березня вздовж державного кордону України утримується 28 батальйонних тактичних груп Збройних сил Російської Федерації.
Головне управління розвідки Міністерства оборони 1 квітня попередило, що Російська Федерація готова до широкомасштабних провокацій проти України.

Читайте також:
“Хочеш миру – готуйся до війни”: Росія заявила, що готова розірвати відносини з ЄС

Москва пригрозила “додатковими заходами”, якщо в Україні з’являться війська НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна