Позапланові збори тероборони на Херсонщині: формуються вісім підрозділів

 

У Херсонській області 7 квітня стартували десятиденні навчальні збори територіальної оборони.

Як повідомив на брифінгу голова ОДА та керівник зони територіальної оборони Херсонщини Сергій Козир, нинішні навчальні збори є позаплановими.

“Зараз у зв’язку з подальшою мілітаризацією Росією тимчасово окупованого півострова Крим, збільшенням чисельності їхніх військ поблизу державного кордону України, головнокомандувачем Збройних сил України ухвалено рішення про проведення позапланових навчальних зборів 124 окремої бригади ТрО на території нашої області з 7 до 16 квітня”, – сказав Козир, якого цитує видання “Крим.Реалії”.

За його словами, на Херсонщині формуються вісім підрозділів тероборони загальною кількість понад 4 тисяч військовозобов’язаних – це окремий стрілецький батальйон, окрема бригада ТрО в складі управління і шість окремих батальйонів.

“Херсонщина лідирує щодо територіальної оборони. Це вже четверті навчальні збори… Всі хлопці, яких ми призвали, – наші громадяни, наші земляки, практично всі з них брали участь у попередніх трьох навчальних зборах. Є і досвід, і знання”, – повідомив на брифінгу військовий комісар Херсонського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Зіньковський.

Напередодні, 6 квітня командування Сухопутних військ України оголосило про проведення військових зборів сил територіальної оборони в південних регіонах країни, в тому числі поблизу адмінкордону Криму з Херсонською областю.

Як відомо, з березня 2021 року на фронті в зоні проведення ООС спостерігається поступове загострення. Збройні формування РФ нарощують кількість обстрілів – як снайперських, так і з піхотного та важкого озброєння. У березні внаслідок бойових дій загинули дев’ять воїнів ЗС України, за вісім днів квітня – вже шість.
Паралельно з цим в інформаційному полі триває нагнітання ситуації, пов’язане з новинами про перекидання підрозділів ЗС РФ в окупований Крим та області Росії, що межують з Україною.
30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у звіті в Верховній Раді заявив, що Росія стягує війська до кордону з Україною під виглядом підготовки до військових навчань “Запад 2021”.
Група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) виявила відео, які підтверджують, що Росія перекидає на кордон з Україною військову техніку, при цьому маскує її номерні знаки. Також СІТ зафіксувала також польовий табір російських військ у Воронезькій області – за 150-250 км від українського кордону. Група дійшла до висновку, що диспозиція російських сил “носить скоріше наступальний, ніж оборонний характер”.
Про те, що Росія готує масштабні провокації, попереджає розвідка. Президент Володимир Зеленський провів  нараду щодо загострення на фронті та кілька розмов із лідерами держав – партнерів у НАТО. 8 квітня він здійснив поїздку на передову в зону ООС.

Читайте також:
На Херсонщині затримали колишнього бойовика “МГБ ЛНР”,
який влаштувався в сервісний центр МВС України

Стріляв, метав, лягав під танк:
мер Кличко в Десні взяв участь у навчаннях із тероборони. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна