Стріляв, метав, лягав під танк: мер Кличко в Десні взяв участь у навчаннях із тероборони. ФОТО

 

Міський голова Києва Віталій Кличко разом із заступниками голови КМДА та керівниками столичних районів взяли участь у навчаннях із територіальної оборони – тренажерній, тактичній підготовці, вправах зі стрільби.

Заняття відбулися в 169-му навчальному центрі ЗСУ “Десна” на Чернігівщині. Про це в суботу, 13 березня, повідомила пресслужба Кличка.

Мер зазначив, що керівництво міста відповідальне за безпеку столиці та має бути готове до будь-яких подій.

“Переконаний, ми повинні мати достатню підготовку, щоб, за потреби, захищати наше місто і його мешканців, захищати нашу державу”, – сказав Віталій Кличко.

“Сьогодні на полігоні ми пройшли інструктаж, ознайомилися з тим, як діють окремі військові підрозділи. Також була бойова підготовка, стрільби. Багато з нас служили в армії, але навички треба вдосконалювати”, – сказав зазначив мер.

Військовий комісар Київського МВК Сергій Клявлін констатував: “Головна мета сьогодні була – поновити навички володіння зброєю і знання тактики ведення бою. А також знання щодо організації роботи штабу територіальної оборони та дій посадовців. Сьогодні всі учасники навчань із завданнями впоралися і продемонстрували достатньо високий рівень підготовки”.

Фото пресслужби Віталія Кличка

Як можна побачити з поширених світлин, крім теоретичних занять і стрільби, Віталій Кличко лягав під танк, водив військові техніку, метав навчальну гранату тощо.

Фото пресслужби Віталія Кличка

На заняттях із київськими посадовцями був присутній начальник 169 НЦ “Десна” імені Ярослава Мудрого генерал-майор Віктор Ніколюк.

Більше фото – в галереї:

Віталій Кличко - військовий ЗСУ - навчання з тероборони_3 Віталій Кличко - військовий ЗСУ - навчання з тероборони_4 Віталій Кличко - військовий ЗСУ - навчання з тероборони_5 Віталій Кличко - військовий ЗСУ - навчання з тероборони_6 Віталій Кличко - військовий ЗСУ - навчання з тероборони_7 Віталій Кличко - військовий ЗСУ - навчання з тероборони_8
<
>

Віталій Кличко зазначив, що такі навчання на полігоні в Десні будуть регулярними для керівництва міста Києва.

Читайте також:
Україна відмовиться від строкової служби, якщо запрацює система тероборони, – Хомчак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна