Ветеран Філімонов, арештований за фаєр під ОП, зіграв у фільмі Сенцова “Носоріг”

 

Олег Сенцов
кінорежисер, активіст Автомайдану, колишній політв’язень Кремля

(FB)

1 квітня. В когось день дурня, але мені зовсім не смішно.

Влада та зашкварені правоохоронці замість того, щоб займатися справжньою реформою судової системи, яка б захищала своїх громадян, здійснюють політичні розправи з неугодними. Три дні тому під цілодобовий домашній арешт посадили Романа Ратушного, а сьогодні – Сергія Філімонова.

Обвинувачення безглузді, але причина відома – помста за акції на підтримку Стерненка під стінами ОП, а точніше, за свій активізм ще до того.

Я не підтримую биття вікон без поважних причин, але влада, продовжуючи переслідувати українських активістів за цими та іншими справами, ризикує нарватися тільки на більший опір.

Сергій Філімонов зіграв головну роль в нашому фільмі “Носоріг”, але я підтримую його та інших переслідуваних зараз патріотів не через це. А тому що, завдяки саме таким людям ми позбавилися режиму Януковича і не дали запанувати тут режиму Путіна. Саме завдяки їм стало можливо взагалі проводити в Україні демократичні вибори і пану Зеленському перебратися з “95-го кварталу” до вулиці Банкової. Це треба пам’ятати, і президенту, і усім нам.

Свободу політв’язням! Ні – переслідуванням патріотів! Так – судовій реформі!

Читайте також:
“Відчиняються двері – мене з ліктя б’ють у голову”. Ветеран “Азову” Філімонов розповів, як із ним “розмовляли” партійці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна