Сенцов завершив зйомки фільму “Носоріг”

 

В Україні завершились зйомки фільму українського режисера і колишнього політичного в’язня Олега Сенцова “Носоріг”.

Про це у вівторок, 8 грудня, повідомили в пресслужбі ДержКіно.

“Завершилися зйомки фільму “Носоріг” Олега Сенцова. Кримінальну драму, що створюється за підтримки Держкіно в копродукції України, Німеччини та Польщі, знімали в Кривому Розі та Львові”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що “Носоріг” – фільм про 90-ті в Україні. За сюжетом колишній бандит згадує історію свого життя. З дитинства він добре знає, що треба бути сильним та жорстоким. Це перетворює його на безжального носорога. Бажаний злет виявляється падінням, в якому він втрачає себе і свою сім’ю. Втім, зустріч із незнайомцем дарує шанс усе змінити.

“У 2012 році “Носоріг” став одним із переможців Третього конкурсного відбору кінопроєктів Держкіно і отримав головні премії індустріальних секцій кінофестивалів у Софії, Єревані та Одесі. Підготовку до зйомок стрічки було розпочато ще у 2013 році, проте через незаконне ув’язнення режисера Олега Сенцова в Росії, виробництво фільму не розпочалось. У 2020 році стрічка “Носоріг” стала одним із двох українських фільмів, вперше підтриманих фондом Eurimage з моменту набуття в ньому членства Україною: в жовтні фільм отримав 270 тис. євро фінансової підтримки від фонду”, – вказано у повідомленні.

Повідомляється, що українську сторону виробництва фільму представляють компанії “Край кінема”, заснована Олегом Сенцовим у 2008 році, та Arthouse Traffic.

“Польські партнери – Apple Film Production – вже працювали з Олегом Сенцовим над створенням фільму “Номери”, прем‘єра якого відбулася на Берлінському фестивалі цього року. Німецька сторона – кінокомпанія Ma.ja.de – спільно з “Артхаус Трафік” виступала співпродюсерами створеної за підтримки Держкіно драми “Донбас” Сергія Лозниці, відзначеного премією за найкращу режисуру секції “Особливий погляд” Каннського кінофестивалю 2018”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, проєкт фільму українського режисера з Криму Олега Сенцова “Носоріг” отримав фінансову підтримку від фонду EURIMAGES на суму 270 тисяч євро. У вересні стартували зйомки кіно.

Раніше повідомлялося, що фільм Сенцова “Носоріг” отримає 25 мільйонів гривень з українського бюджету.

“Носоріг” – це кримінальна драма, роботу над якою він не встиг раніше закінчити через події Євромайдану, активним учасником якого він був, а потім – через російську анексію Криму і свій арешт.

Слоган фільму: “Кажуть, що носоріг погано бачить, але при його вазі і швидкості – це вже проблеми оточуючих”.
Головний герой фільму: бандит із 1990-х на прізвисько “Носоріг”, яке отримав за вдачу та ґулю від гантелі.
Режисер наголошував: його не цікавлять професійні актори, а в фільму гратимуть “люди з вулиці”. Стрічку Сенцов планував знімати в Керчі.

Читайте також:
Сенцов оголосив ветеранський кастинг, щоб зняти початий до війни фільм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна