Фільм Сенцова “Носоріг” отримає ₴25 мільйонів із бюджету

 

Кримінальна драма “Носоріг” українського режисера Олега Сенцова матиме державну підтримку у розмірі 25 млн грн.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у фейсбуці.

Урядовець взяв участь у засіданні Ради державної підтримки кінематографії.

Міністр нагадав, що цей проєкт переміг у третьому конкурсі у 2012 році, але підписання угоди з переможцем переносилося двічі з різних причин, а потім Сенцов був ув’язнений.

“Сьогодні Рада одностайно проголосувала “за” щодо укладання контракту на фінансування фільму. Виділені кошти складуть 50% від загального кошторису стрічки. Тепер Олег зможе знову повернутися на екрани. Нарешті історична справедливість відновлена. Це обов’язок держави перед ним”, – сказав Ткаченко, додавши, що вірить в його успіх на міжнародному рівні.

“Ні у кого з експертів не виникло сумнівів щодо підтримки цього довгоочікуваного проєкту, єдине, що потрібно було, – знайти правильне юридичне рішення. І оскільки цей фільм усі ці роки не виключали з плану держпідтримки кінематографії, то таке рішення було сьогодні знайдено”, – відреагував Сенцов у фейсбуці.

Читайте також:
Соціологи показали нові президентські і партійні рейтинги з Сенцовим і Зеркаль

Сенцов оголосив ветеранський кастинг, щоб зняти початий до війни фільм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна