Суд відправив під домашній арешт ще одного учасника акції під ОП Білковського

 

Печерський районний суд Києва призначив запобіжний захід для учасника акції під офісом президента Олексія Білковського у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Таке рішення суд ухвалив на засіданні в п’ятницю, 2 квітня, поінформувала у фейсбуці юридична компанія “Міллер”.

“Печерський районний суд задовольнив клопотання слідчого та обрав щодо нашого Клієнта запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 23 травня”, – повідомили юристи.

При цьому в юридичній компанії заявили про незаконність такого рішення суду.

“Адвокати Міллер, юридична компанія категорично не згодні із застосованим до нашого клієнта запобіжним заходом. Відповідно, сьогоднішнє рішення суду ми оскаржуватимемо в апеляції”, – підкреслюється у повідомленні.

Читайте також:
Суд відправив під домашній арешт організатора акції під ОП Філімонова

Ввечері 20 березня під час акції на підтримку ув’язненого Сергія Стерненка протестувальники обмалювали написами стіни будівлі офісу президента на вулиці Банковій, розбили скло в одних із дверей, підпалювали вивіску “Президент України”, палили фаєри та запускали феєрверки. Поліція не перешкоджала таким діям.
Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що кілька десятків людей “нестимуть відповідальність за хуліганські дії”.
Поліція пізніше затримала одного з учасників суботньої акції – ветерана Влада Сорда. 23 березня Печерський районний суд Києва відправив його під цілодобовий домашній арешт.
В офісі президента повідомили, що завдані будівлі ОП під час акції збитки становлять близько двох млн грн.

Читайте також:
Суд арештував ще двох учасників акції на Банковій

Підозри учасникам акції на Банковій засновані лише на свідченнях поліцейських, – адвокати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна