Суд арештував ще двох учасників акції на Банковій

 

Печерський суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт двох підозрюваних у справі щодо хуліганства біля офісу президента 20 березня — Давида Гаджимурадова та Артема Лісовця. Їх підозрюють у підпалі таблички “Президент України”.

Таке рішення суд ухвалив на засіданні в четвер, 1 квітня, передає “Громадське”.

За даними слідства, Артем Лісовець та Давид Гаджимурадов прийшли на акцію із заготовленими предметами для нанесення тілесних ушкоджень – балонами, та підпалили табличку “Президент України”.

Прокурор просив відправити підозрюваних під цілодобовий домашній арешт, бо наголошував на ризиках втечі, переховуванні, тиску на свідків та інших учасників хуліганських дій, знищення переписок та відео з місця події.

Адвокат Лісовця зазначив, що його підзахисний працює кур’єром у громадській організації “Партизан медіа” і не збирається переховуватися. Адвокати обох підозрюваних називали ризики необґрунтованими і просили не задовольняти клопотання прокурора.

Крім того, адвокати наголосили, що свідки у справі — поліцейські, а основними доказами у справі, за даними захисту, є протокол допиту свідка-поліцейського, відео та огляд місця події.

Нардеп від “Голосу” Ярослав Железняк хотів взяти на поруки Лісовця.

Сам Артем Лісовець розповів, що був на акції, оскільки його турбує “питання судової системи та запроторення за ґрати активістів”. Він запевнив, що не вчиняв протиправних дій, які йому інкримінують. Також він заявив, що не зможе ні на кого впливати, оскільки йому лише 19 років.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 20 березня під час акції на підтримку ув’язненого Сергія Стерненка протестувальники обмалювали написами стіни будівлі офісу президента на вулиці Банковій, розбили скло в одних із дверей, підпалювали вивіску “Президент України”, палили фаєри та запускали феєрверки. Поліція не перешкоджала таким діям.
Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що кілька десятків людей “нестимуть відповідальність за хуліганські дії”.
Поліція пізніше затримала одного з учасників суботньої акції – ветерана Влада Сорда. 23 березня Печерський районний суд Києва відправив його під цілодобовий домашній арешт.
В офісі президента повідомили, що завдані будівлі ОП під час акції збитки становлять близько двох млн грн.

Читайте також:
Підозри учасникам акції на Банковій засновані лише на свідченнях поліцейських, – адвокати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна