У ніч на 28 березня Україна переходить на літній час

 

У ніч проти неділі, 28 березня, Україна переходить на літній час.

Це передбачено постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року № 509 “Про порядок обчислення часу на території України”.

Таким чином, 28 березня о 3-й годині ночі запроваджується літній час шляхом переведенням годинникової стрілки на одну годину вперед.

Зміна сезонного часу в Україні відбувається двічі на рік: в останню неділю березня країна переходить на літній час, а в останню неділю жовтня – на зимовий час.

Цього року у Верховній Раді намагалися скасувати переведення годинників, тобто піти шляхом Росії, причому так, щоб переведення стрілок не відбулося вже 28 березня. Але більшість депутатів не підтримала відповідний урядовий проєкт закону в цілому.
Так, 3 березня ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт “Про обчислення часу в Україні”, однак 19 березня в другому читанні за нього проголосували лише 212 депутатів. Законопроєкт відправили на доопрацювання.

Читайте також:
Про закони астрономії й України: не поспішаймо поперед Європи з відмовою від сезонних переведень годинників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна