Уряд може знову зупинити громадський транспорт, якщо COVID-19 вийде з-під контролю, – Степанов

 

Уряд може знову ухвалити рішення про припинення роботи громадського транспорту, якщо ситуація з COVID-19 почне виходити з-під контролю.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” в п’ятницю, 26 березня.

“Якщо ситуація буде виходити з-під контролю, то окремим рішенням уряду ми можемо зупинити транспорт. Головне, щоб не було колапсу медичної системи, це основний показник. Зараз дуже важливо дотримуватися карантинних обмежень”, – зазначив глава МОЗ.

Степанов підкреслив, що в питанні повторного повного локдауну Кабмін враховує також потреби виживання економіки.

“Ми обговорюємо питання локдауну. Але ми маємо балансувати між епідеміологією і життям країни, бізнесом. Моя радниця Наталія Виноград (доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, головний спеціаліст МОЗ України за спеціальністю “епідеміологія” – “Н”) вважає за необхідне зараз вводити локдаун аж до зупинки транспорту. Але ми поки спостерігаємо ситуацію”, – сказав Максим Степанов.

Як інформувала “Новинарня“, за добу 26 березня в Україні зареєстрували 18 132 нові випадки коронавірусної хвороби, і загальні антирекорди з початку епідемії фіксуються два дні поспіль. Госпіталізовано за добу 4826 осіб.

Читайте також:
Вакцина CoronaVac пройде 10-денний лабораторний контроль, – Ляшко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна