До бази “Правотворець” включили суддю Оксану Голуб, що зневажає вітання ЗСУ “Слава Україні”

 

Суддя Шевченківського районного суду міста Києва Оксана Голуб, що є головуючою на суді присяжних у справі Шеремета, включена до бази “Правотворець”.

Як передає “Новинарня” в середу, 24 березня, інформація про Голуб з’явилися на онлайн-платформі, де фіксують дані причетних до політичних репресій.

Суддя Голуб 23 березня вчергове задовольнила клопотання прокурора Михайла Тішина про продовження запобіжних заходів ветерану АТО та музиканту Андрію Антоненку, дитячій хірургині Юлії Кузьменко та військовій медсестрі Яні Дугарь, яких обвинувачують у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Зазначається, що під час цього засідання суддя проявила публічну неповагу до офіційного вітання Збройних сил України “Слава Україні!”, заявивши, що “виголошуючи вітання “Слава Україні!”, ви порушуєте порядок в залі засідання. Нагадую, тут вам не Майдан!”.

Також Оксана Голуб порушувала КПК, призначаючи засідання у справі щодо Антоненка, Кузьменко, Дугарь в закритому режимі, адже ця справа не передбачає оприлюднення секретних чи особистих даних. Водночас на закрите засідання вона пускала осіб, що взагалі недотичні до справи.

“А ще суддя “прославилася” переслідуванням учасників Революції Гідності (2013-2014 рр.), рішенням на користь колишнього заступника голови АП Януковича Андрія Портнова, виправданням догхантера Святогора“, – йдеться в інформації, розміщеній в “Правотворці”.

Нагадаємо, 23 лютого суддя Приморського районного суду Одеси Віктор Попревич, що засудив активіста Сергія Стерненка до семи років позбавлення волі, потрапив до бази “Правотворця”.

Раніше туди же потрапила суддя Дарницького райсуду Києва Марина Заставенко, що задовольнила позов Віктора Медведчука про заборону книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”.

Читайте також:
“Чорний список причетних до репресій”: активісти презентували платформу “Правотворець”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна